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Display of Competitor’s 
Listings on Social Media

ARTICLE 12

QUESTION:
I want to advertise newly listed properties on my Facebook and other social media profiles. 
May I do that even though I am not the listing broker for those properties? 

ANSWER:
Linking to another broker’s website doesn’t required specific authority.  However, copying 
and publishing another broker’s listing information is considered advertising and does require 
specific authority from the listing broker. The NAR Code of Ethics and several NAR MLS policies 
impact this practice. State licensing laws may also apply.

CODE OF ETHICS 
Reproduced below are excerpts from several areas of the Code of Ethics that likely  
will be applicable. 

STANDARD OF PRACTICE 12-4 

Note that decisions on whether someone 
has advertised without authority, as with 
any alleged violation of the Code of Ethics, 
are made after a full due-process hearing 
by a local association’s professional 
standards committee.

REALTORS® shall not offer for sale/
lease or advertise property without 
authority. When acting as listing 
brokers or as subagents, REALTORS® 
shall not quote a price different from 
that agreed upon with the seller/
landlord. (Amended 1/93)

CASE INTERPRETATIONS

12-15, Links to Other Websites; and 12-16, 
Copying and Publishing other  
Brokers’ Listings.   
nar.realtor/code-of-ethics-
and-arbitration-manual/case-
interpretations-related-to-article-12

http://nar.realtor/code-of-ethics-and-arbitration-manual/case-interpretations-related-to-article-12
http://nar.realtor/code-of-ethics-and-arbitration-manual/case-interpretations-related-to-article-12
http://nar.realtor/code-of-ethics-and-arbitration-manual/case-interpretations-related-to-article-12


SECTION 2.7: ADVERTISING OF LISTINGS FILED WITH THE SERVICE

A listing shall not be advertised by any participant other than 
the listing broker without the prior consent of the listing broker.

As with alleged violations of the Code of Ethics, decisions on whether someone has violated this 
locally adopted rule, would be a decision made by the appropriate tribunal, per the process in 
the local MLS rules. 

MLS POLICIES:
In addition to the Code of Ethics, several NAR MLS Policies apply. The first is model MLS rule 
Section 2.7, reproduced below.

QUESTION:
May I display an IDX feed on my social media profiles?

ANSWER:
Yes, provided your display conforms to the IDX rules. Pay particular attention to these  
three key factors: 

1. IDX displays of listing information must automatically update not less frequently than every 
12 hours. (IDX Rule Section 18.2.5). Note that there are software companies with proprietary 
products that facilitate IDX compliant displays within a social media platform.

2. The MLS Participant must have “control” of the IDX display.  For purposes of this policy 
“control” means actual and apparent control of the participant, and must be presented to 
the public as being the participant’s display. 

a. Actual control requires that the participant has developed the display, or caused the  
display to be developed for the participant pursuant to an agreement giving the 
participant authority to determine what listings will be displayed, and how those listings 
will be displayed. 

b. Apparent control requires that a reasonable consumer receiving the participant’s display 
will understand the display is the participant’s, and that the display is controlled by the 
participant. Factors evidencing control include, but are not limited to, clear, conspicuous, 
written or verbal identification of the name of the brokerage firm under which the 
participant operates. 

Note: All electronic display of IDX information conducted pursuant to this policy must 
comply with state law and regulations, and MLS rules. (MLS Policy Statement 7.58) 

3. Local MLSs may prohibit any advertising (or cobranding) on pages displaying IDX-provided 
listing information. (IDX Rules, Section 18.3.16) 
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ADDITIONAL LOCAL OPTIONS:
Pursuant to MLS Policy Statement 7.98, MLSs may authorize displays of listing information outside 
of IDX.  This is a matter of local discretion and must also include the specific consent of the listing 
broker.  This policy authorizes a local MLS to create other display options at local discretion with 
listing information beyond IDX and VOW. 

For a discussion of the factors brokers should consider when deciding where to advertise their 
listings, view NAR’s resource Internet Display of Listings: Broker Considerations for Syndication.
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https://www.nar.realtor/handbook-on-multiple-listing-policy/advertising-print-and-electronic-section-4-electronic-display-of-other-participants-listings-policy
https://www.nar.realtor/syndication/internet-display-of-listings-broker-considerations-for-syndication

